Nu îmi place să vorbesc despre vrăjitorie şi farmece, de aceea nici nu voi scrie despre vrăjitoare care zboară pe aspirator. Totuşi, conform DEX:
Farmec = Ansamblu de calități ce trezesc admirație
Sunt singur că orice om normal se gândeşte la femei frumoase atunci când aude de farmec, nu la vrăjitoare. Probabil eu nu sunt atât de normal, de aceea am început acest articol cu primul sens din dicţionar. 🙂
Astăzi mi s-a confirmat că pe acest blog intră şi persoane de genul feminin, adică fete şi femei. Nu pot să mă laud ca Mihai Mărgineanu, căci cele ce citesc ocazional acest blog mă cunosc şi vor să vadă ce îmi mai „fată mintea”. Pentru ele voi scrie rândurile de mai jos, cu ocazia zilei de 8 Martie, că băieţii şi bărbaţii s-ar putea să mă huiduie. Dacă flori n-am…
Ion Theodorescu-Sion – Nevastă frumoasă, prieteni mulţi în casă — Wikimedia
Au fost simulările Examenului de Bacalaureat. Cum toţi au amintit de ele, mi-am adus şi eu aminte de BAC. O secvenţă memorabilă, să o numesc aşa, a fost atunci când două colege din gimnaziu s-au apucat să vorbească despre frumuseţe. Deşi nu mă interesa, vorbeau tare şi cu „fată”, adică aproape fiecare replică începea cu auzi, fată, iar răspunsul avea, şi el, o fată în structura sa. M-a mirat faptul că fetele au evoluat în aşa hal. Dacă nu auzeam dialogul lor, credeam că au devenit băieţi cu poşetă şi păr lung.
După cum spuneam, ele vorbeau despre frumuseţe înainte cu 30 de minute de începerea celei de-a treia probe de BAC. Stresate, nu glumă.
Şi-ncepe prima:
– Auzi fată, tu ce foloseşti pentru tenul uscat?
– Fată, al meu nu-i uscat, că mă spăl des pe faţă.
– Nu fată, eu ziceam de tipul de ten.
-Aa, păi am mai multe.
Şi începe să scoată de prin poşetă tot ce prinde, de la cremă cu zmeură pentru ten normal şi produse fără parabeni, până la parfum hipoalergenic. Am rămas tâmpit. Bine că am reuşit să-mi revin până la începerea probei, că altfel aş fi scris despre algoritmi de curăţare a tenului cu cc cream.
După aproape trei ore de informatică, mi-a venit în minte discuţia fetelor „stresate” şi am căutat să aflu ce avea fata în poşetă, căci era foarte fericită. Nu am scris numele ei, că nu-i frumos. Poate citeşte, la un momentdat, ceea ce am scris. 😀
Nu am întrebat-o. Riscam să-mi zică şi mie „fată, dar ce te interesează!”. Am căutat farmec pe internet, căci reţinusem denumirea. Aşa că am găsit ceea ce o făcea fericită, o aducea aproape de extaz: gama Gerovital Happiness. Comanzi online şi primeşti produsele acasă.
Ştiam eu că merele nu-s de ajuns. Aşa am descoperit pagina cu farmec de pe Facebook, dar şi canalul cu farmec de pe YouTube. Acestea sunt recomandările mele de 8 Martie pentru toate femeile şi mamele de Lume. Staţi liniştite, cei de la Farmec – Brand românesc s-au gândit la toate!
Articol participant la Spring SuperBlog 2015.
Rudolph Aspirant a zis
Chiar m-ai facut curios sa verific etimologia cuvantului "farmec". Se vede ca ai avut dreptate sa fii prudent deoarece in lb greaca farma = venin, si pana si albanezii au preluat aceasta invatatura, zicand veninului "farmak", si ulterior sau in paralel si romanii (desigur si romancele) la fel cu farmec ! Plus are legatura cu produsele cosmetice, de vreme ce multe se vand chiar si in zilele noastre, nu numai la mall, dar si in farmacii !
Vasile Ruscior a zis
Normal că are legătură cu produsele cosmetice http://super-blog.eu/wp-content/uploads/farmec2.jpg
Ioana a zis
Foarte amuzanta abordarea. M-ai facut sa rad. Big like 🙂
Vasile Ruscior a zis
Mă bucur că te-a amuzat. Acesta era şi scopul. Acu' trebuie să scriu articolele de la probele 7 şi 8, dar nu am nicio idee.
p.s: Şmecher ID-ul tău de mess.