Revolut Ltd este o alternativă digitală pentru serviciile bancare, care include un card de debit preplătit (MasterCard sau VISA), schimb valutar, schimb de criptomonede (Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC)) și plăți peer-to-peer. Revolut nu plătește în prezent taxe pentru majoritatea serviciilor sale (dar pentru o utilizare limitată) și utilizează cursurile de schimb interbancare pentru schimbul valutar în zilele lucrătoare și adaugă un comision de la 0,5% la 1,5% în weekend. Aplicația Revolut oferă clienților acces instantaneu la Bitcoin, Litecoin și Ether, schimbând în / de la 25 de monede virtuale. Cu toate acestea, ele rămân în aplicație și nu pot fi mutate într-un alt portofel de criptomonede. Sursa: Wikipedia
Înainte de toate, e de menționat că Revolut funcționează prin intermediul unei aplicații de smartphone. Dacă ai telefon cu butoane, pentru apeluri și mesaje, trebuie să-ți cumperi telefon inteligent întâi.
După ce ai instalat aplicația, vei seta un cod din patru cifre. Acest cod îl vei tasta la fiecare acces în aplicație. Dacă telefonul recunoaște amprenta, poți intra în aplicație folosind amprenta.
Înregistrarea în sistem se face pe baza numărului de telefon. Similară cu înregistrarea pe WhatsApp.
Carduri virtuale
După ce ți-ai confirmat identitatea, făcând poză față-verso cărții de identitate + un selfie, îți poți face primul card virtual. Cardul virtual este similar cu cel pe care îl știm cu toții. Cu număr de card, dată de expirare și CVV. Diferența constă în faptul că acest card virtual nu-l poți atinge, ci doar vezi datele de pe el în aplicație. Cardurile virtuale sunt gratuite.
Principalul atuu este opțiunea de înghețare. Plătești online și apoi îngheți cardul. Înghețat fiind, nu-l poate folosi nimeni, nici măcar tu, până nu îl dezgheți.
Carduri fizice
Vrei să plătești cu Revolut la magazinul din colț? Poți comanda din aplicație un card contactless. Îl vei primi prin poștă. Voi detalia acest proces într-un articol viitor.
Adăugarea de fonduri în contul Revolut
Pentru a adăuga bani în contul Revolut, ai două variante. Transferul bancar, nerecomandat în majoritatea cazurilor din cauza comisioanelor (transfer bancar internațional). Revolut are conturile bancare în Marea Britanie. Există informații cum că, în acest moment, Revolut negociază cu o bancă din top 5 din România pentru a putea oferi utilizatorilor IBAN românesc. Deocamdată (la începutul lunii iunie) nu s-a concretizat nimic.
A doua variantă, cea mai folosită, este cea de Top-Up. Adaugi fonduri din aplicația Revolut și plătești cu cardul, ca în cazul oricărei alte plăți online.
Poți adăuga minim 50 de lei, respectiv minim 10 EURO. Pragurile minime în cazul celorlalte valute sunt tot cam pe aici.
Deși Revolut este descris ca fiind lipsit de comisioane, recomand să vă interesați dacă banca la care aveți cont acum nu percepe comisioane la operațiunea de Top-Up. Urmăriți discuțiile de pe forum pentru alte informații.
La mai bine!
Lasă un răspuns