Livingul este sufletul oricărei locuințe – aici îți petreci o bună parte din timp relaxându-te alături de familie și prieteni. Acest spațiu trebuie să îți inspire confort și intimitate. Dacă te gândești ca în perioada următoare să amenajezi living-ul, am pregătit pentru tine un mini-ghid cu sfaturi care te vor ajuta să te organizezi mai bine și să obții un spațiu care te reprezintă în totalitate.
Fă-ți un plan – ce buget ai?
Totul începe de la un plan. La fel ar trebui să se întâmple și cu amenajarea living-ului. Începi de la finisaje – izolarea pereților (dacă este necesară), alegerea finisajelor, etc. și termini cu obiectele de decor sau idei de culori living, cele care oferă un plus de personalitate spațiului. Fiecare etapă a amenajării livingului trebuie să fie însoțită de acțiuni și de o estimare a bugetului. În acest fel vei ști exact de ce materiale ai nevoie și ce buget trebuie să aloci. Dacă îți place designul interior, nu ezita să faci și câteva randări pentru acest spațiu. Există multe programe online care te pot ajuta în acest sens.
Ține cont de tendințe, dar ai grijă să te și reprezinte
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem în momentul în care amenajăm living-ul este să ne lăsăm purtați de val atunci când vine vorba de tendințe. Este recomandat să urmărești tendințele pentru a te inspira, dar integrează-le în amenajarea livingului doar pe acelea care te reprezintă. Altfel, te vei trezi la final într-un spațiu care te va face să te simți stingherit – e aceeași senzație pe care o experimentezi când mergi la cineva în vizită, într-un spațiu nou. Vezi ce materiale sunt la modă, ce obiecte de mobilier au ieșit în evidență, și alege-le pe cele care se potrivesc cu imaginea pe care tu ți-ai făcut-o de la bun început.
Pune accent pe obiectele de decor
Uneori, obiectele de decor sunt tratate cu superficialitate, când de fapt ele sunt cele care contribuie la conturarea unei atmosfere intime și confortabile. După ce ai ales toate obiectele de mobilier, acordă-ți timp pentru decorațiuni – o ramă foto așezată pe un perete, o oglindă, o lumânare parfumată pe măsuța de cafea, toate aceste mici detalii pot face diferența.
Apelează la ajutor, când este cazul.
Dacă nu ai mai lipit niciodată plinte decorative, apelează la ajutor. Dacă nu ai mai pus niciodată parchet, nu te încăpățâna să te ocupi singur. Această gândire de tip ”mă descurc singur” îți poate aduce cheltuieli suplimentare în viitor cu lucrări de reparații. Meșterii știu cel mai bine, lasă-i să își facă treaba în timp ce tu te poți ocupa de activitățile la care te pricepi cel mai bine.
Amenajarea unui living (și a oricărui alt spațiu) trebuie să fie o activitate relaxantă, nu una care îți dă bătăi de cap. Dacă urmezi aceste sfaturi simple, vei vedea că totul va veni de la sine – dacă îți faci un plan de la bun început, vei ști exact de ce obiecte de mobilier vei avea nevoie, care va fi paleta de culori și ce obiecte de decor vor defini întregul spațiu.
Lasă un răspuns