Orice firma care respecta normele in vigoare va avea contract cu o agentie de siguranta care sa ofere consultanta PSI de cel mai inalt nivel. Astfel se intampla ca multe firme din Bucuresti sa apeleze la serviciile complete ale companiei securitatepsi.ro.
Aceasta firma specializata in sprinkleresi consultanta PSI este capabila sa rezolve probleme mari, pe care unele cladiri le pot intampina din punct de vedere al sigurantei in caz de incendiu. Securitatepsi.ro ofera servicii de top pentru toate firmele care doresc sa investeasca intr-un grup pompare sprinklere pentru a beneficia de siguranta maxima!
Ce este un grup pompare sprinklere?
Aceste unitati sunt potrivite pentru alimentarea cu apa si cresterea presiunii in sistemele automate de sprinklere, hidranti de incendiu sau furtunuri de incendiu. Aceste unitati de alimentare cu apa pentru sistemele de stingere a incendiilor sunt construite in conformitate cu standardul EN 12845. Sunt alcatuite din 1 – 3 pompe de baza orizontale (EN 733), cuplate impreuna printr-o articulatie elastica cu capac comun asociat. Pompele au motor electric/diesel si pompa pilot.
Grupuri de pompare pentru alimentarea de stins incendiu cu sprinklere sunt construite conform Normativului European privind sistemele de stingere a incendiilor cu sprinklere EN 12845.
Sunt echipamente complete compuse din 1,2 sau 3 electropompe principale, o electropompa de rezerva si o electropompa pilot pentru mentinerea presiunii constante in “stand-by” in instalatia de alimentare cu apa a sistemelor de sprinklere.
Asigura pornirea automata in cascada a electropompelor, in functie de cerinta de apa data de numarul sprinklerelor activate. Oprirea electropompelor se poate face doar manual, conform Normativului EN 12845. Debitele sunt cuprinse intre 50 si 1000 mc/ora; presiuni de lucru cuprinse intre 5 si 14 de bari.
Instalatiile de sprinklere sunt sisteme de protectie contra incendiilor care actioneaza automat la pornirea focului. Acestea se monteaza in interiorul cladirilor, pe tavan, in magazine, in parcari, in spatii comerciale, in restaurante, hoteluri, institutii publice, spatii industriale etc. Au la baza mai multe dispozitive amplasate intr-un sistem complex fixat pe tavanul incaperilor, care actioneaza singular. Aceste sisteme au o functie dubla; in primul rand, trebuie sa detecteze incendiul si apoi sa il stinga. Detectarea incendiului se realizeaza cu ajutorul unui sistem care permite eliberarea capacului pentru a lasa apa sa curga atunci cand temperatura prestabilita a fost depasita. Astfel, fiecare sprinkler este dotat cu un sistem de masurare a temperaturii care, atunci cand se depaseste nivelul prestabilit, se declanseaza automat. Apoi, pentru a stinge incendiul, sprinklerele disperseaza jetul de apa si il imprastie cat mai omogen pe suprafata incendiata.
Avand in vedere ca fiecare dispozitiv porneste singur, automat, astfel se va evita inundarea inutila a caldirii si pierderea presiunii apei decat daca ar porni toate dispozitivele in acelasi timp. Acest sistem este foarte eficient pentru ca se activeaza cu putere maxima doar acolo unde este nevoie. Mai mult decat atat, conform statisticilor, instalatiile cu sprinklere au reusit sa stinga incendiile fara alt ajutor in proportie de peste 99% din cazuri. Aceste cifre sunt foarte promitatoare si ofera o viziune optimista asupra sistemelor de preventie contra incendiilor.
Lasă un răspuns