Citeam undeva cum că poziţia formularului prin care un cititor poate comenta pe blog influenţează numărul comentariilor. Mai concret, formularul plasat la finalul comentariilor ar fi mai puţin eficient decât dacă ar fi pus chiar după textul articolului, înaintea primului comentariu.
Sunt parţial de acord cu această „descoperire”. De cele mai multe ori sunt tentat să citesc comentariile celorlalţi. În cazul blogurilor cu multe comentarii, ajung să mă plictisesc până citesc toate comentariile, aşa că nu mai comentez nimic. Formularul plasat înaintea comentariilor poate fi un avantaj în cazul acestora.
Dacă sunt puţine comentarii, mi-e indiferent. 🙂
Cum modifici poziţia formularului… în general
Poţi modifica poziţia formularului editând tema, prin FTP. Trebuie să editezi fişierul comments.php din tema pe care o foloseşti. Unele teme sunt mai uşor de editat, în sensul în care trebuie să modifici ordinea apelării a două funcţii, altele necesită şi alte modificări.
Cum modifici poziţia formularului… în Genesis
Dacă foloseşti Genesis Framework, cu sau fără o temă „copil”, poţi muta formularul înaintea comentariilor doar adăugând următorul cod la finalul fişierului functions.php din directorul (folderul) temei pe care o foloseşti:
[php]add_action(‘genesis_before_comments’, ‘wps_poost_type_check’);
function wps_poost_type_check() {
if (is_single()) {
if (have_comments()) {
remove_action(‘genesis_comment_form’, ‘genesis_do_comment_form’);
add_action(‘genesis_comments’, ‘genesis_do_comment_form’, 5);
}
}
}[/php]
Atât de simplu!
unmar a zis
Am reusit si eu la tema twentyten, e foarte usor.
Vasile Ruscior a zis
Exact.
Ionut a zis
Acum cateva minute am citit un articol si am vazut ceva ciudat, formularul de comentarii era inainte de comentarii. Nu prea e indicat, e mai bine dupa comentarii,
Vasile Ruscior a zis
Pe blogurile cu multe comentarii ar merge şi înainte. Pe cele cu puţine comentarii… lasă prima impresie că nu e niciun comentariu.