De când folosesc WordPress.Org (de 14 luni, mai exact), am testat destule module (plugin-uri) pentru WordPress, unele mai complexe, altele mai simple. La unele am renunţat chiar după instalare, altele au mai “supravieţuit” vreo trei zile, iar altele le mai folosesc şi acum.
În acest moment folosesc Jetpack by WordPress.com, de departe cel mai complex modul dintre toate. Folosesc acest modul pentru statistici, publicare prin e-mail, distribuire articole pe Facebook etc.
Alte două module instalate în acest timp sunt Delete Expired Transients, modul ce ţine curată bază de date, ştergând datele inutile ( din categoria “transients” ) ce se găsesc în tabela wp_options, dar şi Remove Old Revisions, modul ce şterge automat “reviziile” mai vechi de n zile ale fiecărui articol. Puteţi seta acest număr de zile… din Setări scriere. B-)
Rename wp-login.php te scapă (şi mă scapă) de cei ce vor să se autentifice pe blogul tău, în numele tău şi nu numai.
All In One Wp Security este un modul de securitate, destul de complex, pe care-l folosesc pentru arhivarea automată şi trimiterea bazei de date prin e-mail, pentru câteva restricţii şi cam atât.
Acest plugin are mai multe funcţionalităţi, majoritatea necesitând modificarea .htaccess-ului, însă nu le-am activat, nefiindu-mi necesare. Una dintre acestea este “Scanner”, pe care nu o folosesc deoarece îmi adaugă o tabelă nouă în baza de date cu numele tuturor fişierelor de pe blog şi detalii despre fiecare în parte. Această nouă tabelă ocupă destul de mult, iar asta nu-mi prea convine. 🙂
Am avut instalat un plugin pentru statistici acum ceva timp, la care am renunţat tocmai din acest motiv. Un alt modul la care am renunţat este NotFound.Org 404 Page. Acest modul îmi returna pagina 404 atunci când accesam, din browser, sitemap.xml.
Ultimul plugin WordPress despre care o să scriu în acest articol, neinsistând totuşi prea mult, este WP Super Cache. Acest modul creează versiuni statice ale paginilor, făcând blogul mai rapid.
Pe scurt, îţi face pagini html şi afişează acele pagini.
Acest plugin dispune de suport pentru telefonul mobil (pentru ca pe mobil să fie afişată versiunea simplificată), dar pot apărea unele probleme atunci când un vizitator de pe PC vrea să vizualizeze versiunea mobilă (Mobilepress oferă această funcţionalitate). Modulul poate fi setat să ofere versiuni statice şi utilizatorilor autentificaţi, pe lângă cei ce nu sunt logaţi, în cazul în care se doreşte asta. 🙂
Lasă un răspuns