Acum două săptămâni vă aduceam la cunoştinţă faptul că mă plictisesc sau, mai bine zis, că mă plictiseam. Am încercat diferite metode de a omorî timpul ce se întinse mai mult decât îi era permis, de la a sta cu limba scoasă şi picioarele în apă rece până la a sări în sus, ţinându-mă de fund. 🙂
Glumesc. De fapt, m-am apucat de citit. Nu bloguri, că d-astea citeam oricum, ci cărţi. Am luat tableta în mână, am descărcat două cărţi în format PDF şi am citit… trei pagini. Apoi mi-a confiscat sor-mea tableta pentru a juca Cow Evolution şi eu cu atât am rămas.
Văzând că nu ajung nicăieri, am dat o fugă până la librărie. La o librărie online, căci cea din oraş era închisă. Şi pe loc m-am luminat. Nu, nu de la luminozitatea monitorului, ci datorită cărţilor. Nu vă spun ce-am găsit acolo, căci puteţi vedea şi singuri.
Cititorului i se ofera un ghid complet de invatare, volumul incluzind cunostinte de baza, dar si de nivel mediu si avansat referitoare la limbajul Java. Lucrarea este bogata in exemple de programe comentate, fiecare capitol terminindu-se cu realizarea unei aplicatii concrete, pentru a ilustra mai bine notiunile si instrumentele de programare puse la dispozitie de acest limbaj. Capitolele au o structura similara, incepind cu sectiunea de cuvinte-cheie si incheindu-se cu un scurt rezumat, un test-grila si exercitii si proiecte propuse spre implementare. Volumul se adreseaza studentilor si profesorilor de la facultatile de informatica si tuturor celor pasionati de dezvoltarea de aplicatii Web de anvergura.
Oare ce categorie mi-a atras prima dată atenţia? Ghici, ghicitoare. Ai ghicit, cărţile cu calculatoare şi despre calculatoare.
În liceu am reuşit să citesc doar două romane în patru ani, aşadar e de la sine înţeles că prefer ceva concret, nu vorbărie. Maitreyi de Mircea Eliade şi încă unul. Numai prin bibliotecă am stat, nu altceva. Pentru că biblionet. 😀
Raportându-mă la cifre, nota obţinută la Examenul de Bacalaureat de la limba română a fost mai mică decât cea de la informatică. Cu două zecimi. Aşa s-ar explica orientarea mea literară.
Acum vreo şapte ani, când am descoperit internetul, prima dată am ajuns pe un chat lavalair. Apoi pe al doilea. Pe cel de-al treilea era un băiat ce făcea site-uri html gratuite şi m-am băgat şi eu în seamă. Astfel m-am ales cu primul meu site, site pe care l-am modificat în fel şi chip, chiar dacă nu ştiam HTML.
Apoi mi-am făcut propriile mele site-uri, cu diferite imagini pe fundal. Ţin minte că am pus o imagine cu o portocală pe fundal. De pe telefon se vedea bine. De pe calculator apărea o portocală mare şi nu se mai vedea nimic… de wapmaster ce eram. :))
Trebuie să vă spun un secret. Mi s-a făcut foame căutând printre cărţi şi sunt sigur că am salivat de la titluri ca Peşte afumat şi marinat. specii recomandate, dispozitive pentru afumat, reţete şi Cârnaţi, salamuri şi lebăr. Aşa că am mâncat bine, bine şi apoi am revenit la cărţile despre calculator si it. Şi voi mai reveni la ele pentru că, după cum am zis, mă apuc de citit.
Rudolph Aspirant a zis
Bravo.
Rudolph Aspirant a zis
(Cu cat sunt mai puternic impresionat cu atat devin mai scurte comentariile mele. Chiar mi-as dori sa ii vina cuiva dintre prietenii mei de pe Facebook o idee o data sa creeze un concurs pe bloguri sub denumirea, "Hai sa vedem cine poate sa-l impresioneze asa de tare pe Rudolph incat sa ramana total mut
de admiratie"…nu atat cat ca sa-mi fac reclama dar pt ca sa ma pot lasa mai usor de comentat pe Internet fara sa ma simt prea vinovat, in contextul in care incerc sa renunt la diverse addictii in vara asta.)
Ciprian Lospa a zis
Coane, am un voucher de 50 de lei pe iuppy, ce mi-ai recomanda pe langa "Scurta istorie a vietii mele"?