Intrăm aproape zilnic în contact cu etichetele de pe diverse produse. Fie că vorbim de etichete cu coduri de bare sau de etichete cu diverse informații, unii ne-am lovit de anumite probleme atunci când vine vorba de a seta / regla o imprimantă astfel încât aceasta să printeze eticheta așa cum trebuie.
Cea mai frecventă problemă pe care o văd la etichetele printate este că informațiile nu sunt încadrate așa cum trebuie pe etichetă. Astfel, ori lipsesc informații din partea stângă a etichetei, ori din dreapta, ori sunt toate “scrisurile” urcate prea sus și primul rând e pe jumătate vizibil.
Și pentru că vreau să dau o mână de ajutor, o să iau ca exemplu o imprimantă Zebra, imprimantă pe care o folosesc la serviciu. Am pățit ca eticheta să fie tipărită pe lângă și vă spun cum am rezolvat.
Imprimanta despre care vă spun are butonul de setări fix la mijloc. În partea de sus a lui are un buton “+”, dedesubt are “-“, iar pe laterale are săgetuțe.
Pentru a intra în setări, apăsați butonul din mijloc, umblați printre setări folosind săgețile din stânga și dreapta, iar pentru a modifica folosiți plus și minus. Pentru a salva, apăsați butonul de setări și apoi săgeată dreapta (>).
Acum, pentru a trage scrisul mai în stânga pe etichetă, căutăm setarea Left position și creștem valoarea. Salvăm și scoatem o etichetă. Dacă nu a ajuns scrisul suficient în partea stângă și mai sunt informații care “dau pe afară” în dreapta, creștem valoarea de la Left position și mai mult.
Se vede că un IT-st a gândit setarea asta. Crești valoarea de la stânga ca să te apropii cu scrisul de marginea stângă, micșorezi valoarea pentru a te duce cu scrisul mai în dreapta.
La fel procedăm pentru a muta mai sus sau mai jos toate informațiile de pe etichetă. Căutăm setarea Top position și micșorăm valoarea pentru a muta mai jos scrisul sau mărim valoarea pentru a-l urca mai sus. Salvăm și verificăm dacă e ce trebuie.
Altă problemă cu etichetele poate fi imposibilitatea citirii codului de bare de către scaner. Cititorul de coduri de bare este un dispozitiv de intrare și funcționează ca o tastatură. Citește codul de bare, tastează valoarea citită și apasă Enter. Cam asta face acel scaner. Poate fi setat să nu apese Enter și să fie necesară apăsarea tastei Enter de pe tastatura calculatorului, însă nu e practic modul acesta.
O soluție temporară atunci când cititorul de coduri de bare nu poate citi codul este să tastezi acele cifre și/sau litere de sub codul de bare (uneori pot fi deasupra) și să apeși tasta Enter. Dacă nu ai echivalentul codului de bare, ci ai doar acel cod de bare, poți folosi telefonul mobil și aplicația Scaner. Telefonul folosește camera pentru a citi codul de bare. Dacă reușește să focalizeze, telefonul îți va citi și coduri de bare mai puțin clare, cu condiția să fie complete.
Cam atât deocamdată.
Bogdan a zis
Foarte interesante și ajutătoare explicatiile…mulțumesc!