Specialiștii în nutriție și nu numai sunt de părere ca măcar de două ori pe an să trecem printr-un proces de detoxifiere. Cu ajutorul acestuia, nu doat că elimini mai ușor toxinele și scapi de unele kilograme în plus, dar îi oferi organismului șansa spre o stare bună de sănătate. De aceea, avem pentru tine câteva informații despre acest proces.
Când este nevoie de detoxifiere
Chiar dacă ești genul care are un stil de viață echilibrat, fără excese, la un moment dat te confrunți cu oboseală fără motiv, tulburări digestive sau balonări. Nu intra în panică, este modul prin care organismul te anunță că are nevoie de ceva mai mult, iar detoxifierea este exact ceea ce-i trebuie. Folosește metodele naturale pentru ca detoxifierea să fie blândă, iar pe https://www.sicuroslim.ro/ găsești multe produse care să îți vină în ajutor.
Începe cu curățarea colonului
O detoxifiere corectă începe în primul rând cu curățarea colonului. De aceea, pentru câteva zile, renunță la proteinele animale și consumă mai multe legume și fructe proaspete. Acestea conțin multe fibre, ceea te va face să elimini mai ușor conținutul colonului. În plus, acest stil alimentar îți va tonifia mușchii abdominali, iar mucoasa va fi ajutată să-și îmbunătățească capacitatea de asimilare a vitaminelor și mineralelor, dar și cea de fermentare.
Nu uita de ficat
Pe motiv că ”ficatul nu doare”, cei mai mulți dintre noi neglijăm importanța acestui organ în starea de bine a organismului nostru. Nu uita de el și ajută-l să scape mai ușor de toxine cu ajutorul fibrelor. În afară de fructele și legumele proaspete, o cantitate apreciabilă de fibre se regăsește în fasole albă uscată, prune uscate, pâine integrală şi de secară, alune de pădure, grâu şi germeni de grâu, migdale, nuci, mazăre şi în stafide. Consumă măcar o săptămână acest gen de produse, iar ficatul tău va fi mult mai sănătos și își va putea îndeplini funcțiile cu succes.
Curățarea rinichilor
Pentru ca procesul tău de detoxifiere să fie unul complet, nu uita nici de rinichi. Pentru aceasta, trebuie să ai grijă la hidratare. Măcar doi litri de apă sau ceaiuri neîndulcite zilnic sunt o metodă bună, la care se mai adaugă și consumul de anumite fructe și legume. Detoxifierea rinichilor se face mult mai ușor și cu ajutorul unor ceaiuri speciale, cum ar fi cele din mătase de porumb sau urzică. Ai grijă însă, nu începe această operațiune fără să discuți mai întâi cu medicul tău, pentru că este posibil ca istoricul tău medical să nu o permită.
Cum faci detoxifierea mai ușoară
De regulă, cei mai mulți dintre noi asociem procesul de detoxifiere cu unul destul de greu de suportat, și de aceea îl evităm. În realitate, lucrurile nu sunt chiar atât de rele pe cât par, iar dacă te gândești și că în urma acestuia ai parte numai de beneficii, simți că totul îți va fi mult mai ușor. Din fericire, avem pentru tine și câteva recomandări de la specialiști, pentru ca detoxifierea să nu fie chiar atât de grea.
Nu face excese!
Este bine să iei totul treptat, și să nu supui organismul unui stres inutil. De aceea, înainte de a începe o cură de detoxifiere, pregătește-ți puțin organismul și renunță la mâncarea gătită. Consumă doar fructe și legume proaspete. Abia după aceea, când organismul s-a obișnuit, măcar trei zile, dacă nu chiar o săptămână, bea doar sucuri proaspete, din legume și fructe verzi. Sunt mult mai ușor de suportat de organism, și te ajută să elimini mult mai ușor toxinele.
”Jonglează” cu fructele și legumele
Oricât ar fi de sănătoase aceste legume cu frunze verzi, încearcă să nu bei zilnic aceiași combinație. Folosește diverse combinații dintre spanac, salată, măcriș, păpădie, frunze de sfectlă, varză cale, conopidă, tulpină de țelină, gulie, măr verde, broccoli. Important este ca sucul să fie consumat imediat după preparare, pentru a se evita oxidarea lui. De asemenea, chiar și după ce ai încheiat procesul de detoxifiere, păstrează-ți obiceiul bun de a le consuma măcar o dată pe săptămână, dimineața.
Fibrele nu trebuie să lipsească
Dacă ne putem lipsi de proteine animale sau chiar produse lactate, specialiștii sunt de părere că niciodată nu ar trebui să renunțăm la fibre. Cu ajutorul acestora rezidurile din colon sunt mai ușor îndepărtate, și astfel scapi și de presanta și neplăcuta problemă a constipației. De altfel, medicii specialiști sunt de părere că o alimentație în care fibrele se găsesc din abundență este calea spre un tranzit intestinal bun, chiar și atunci când avem de a face cu cazuri de constipație cronică.
Respectă programul de somn!
Majoritatea dintre noi ajungem în pat pentru a ne odihni când ceasul arată deja mult peste miezul nopții. Este și normal, dacă ne gândim că ziua este prea scurtă parcă și nu reușim să ducem la bun sfârșit toate sarcinile pe care ni le-am propus. Dar, gata, stop! Este timpul să-i lași organismului răgazul de care are nevoie pentru a se pune pe picioare, așa că încearcă să fii în pat mai înainte de ora 23.00. Este nevoie doar de puțină organizarea, amânarea task-urilor care nu sunt importante, și vei vedea că și starea ta de sănătate va fi mult mai bună.
Mișcare, mișcare, mișcare!
Orice detoxifiere trebuie să cuprindă în mod obligatoriu și ceva mai multă mișcare, deoarece vei fi mult mai plin de energie, iar creierul va funcționa și mai bine. Eliminarea toxinelor va fi mult mai ușoară, iar organismul îți va fi recunoscător pentru felul în care ai grijă de el!
Doamna Raluca a zis
Detox mai ales dupa sarbatorile de iarna e o gura de oxigen pentru organism. Mersi pentru recomandari. Util.