Parodontoza sau boala parodontală afectează 8 din 10 români, conform statisticilor. Vestea bună este că, în ciuda frecvenței, parodontoza poate fi tratată cu succes, iar astfel poate fi prevenită pierderea dinților.
Tratamentul parodontozei cu laser este la ora actuală cea mai eficientă metodă non invazivă de a stopa evoluția bolii.
Tratamentul parodontal cu laser permite ca, în câteva luni, pungile parodontale să se reducă la jumătate.
Pe lângă întrebările despre beneficiile tratamentului, orice medic care lucrează într-o clinică stomatologică din București primește și întrebări legate de prețul unui tratament contra parodontozei.
Țînând cont că tratamentul parodontozei este unul de durată, acesta poate fi stabilit în funcție particularitățile fiecărui caz în parte și de gradul de afectare organică a țesuturilor (gingie și os).
“E nevoie să înțelegem cât mai complet sistemul ce urmează a fi restaurat și să propunem soluții de tratament care să privească dincolo de un mic simptom de tipul: un singur dinte fracturat, ci să țină cont de întreg ansamblul de factori care a dus la problema respectivă: masticație, ocluzie, musculatura, obiceiuri vicioase, carioactivitate, igienă deficitară etc., soluționîndu-se, astfel, cauza problemei și nu doar simptomul!” – declară dr. Andrei Constantinovici, fondator medic coordonator de tratament al Clinicilor Dentaplus.
Atunci când vorbim despre perioade lungi de timp, valoarea totală a planului de tratament al parodontozei poate fi achitată ședință după ședință. Important este ca planul de tratament să fie recomandat de medici cu experiență și să fie realizat complet și fără pauze. Acesta însumează mai multe costuri, în funcție de etapă.
În etapa de diagnostic, de exemplu, prețul unui tratament parodontoză include costuri pentru:
- consultația medicului specialist parodontolog.
- investigații (radiografie panoramică, radiografii retroalveolare, tomografie dentară).
În etapa preliminară operației, prețul include costuri pentru:
- reducerea plăcii bacteriene cu laser.
- detartraj.
- extracții dentare (dacă este cazul).
- extracția plombelor sau a lucrărilor lucrări vechi, care, la rândul lor, presupun costuri suplimentare.
În etapa operatorie, pacientul va plăti medicului stomatolog servicii de:
- curățarea mecanică și cu laser, în întregime, pentru ambele arcade.
- regenerare tisulară.
În etapa de vindecare, care urmează timp de 6 luni după tratamentul parodontal cu laser, sunt necesare urmărirea, controlul și stimulara vindecării parodontale. De două ori pe luna sunt necesare biostimularea cu laser și reducerea plăcii bacteriene pentru ambele arcade.
În perioada de vindecare, pentru refacerea ligamentelor parodontale, sunt contraindicate intervențiile la nivelul gingiilor, inclusiv detartrajele. În schimb, pentru a crește șansele de succes ale tratamentului parodontal cu laser este recomandată cu strictețe respectarea regulilor de igienă orală.
Lasă un răspuns