VasileRuscior.Ro Oare avem nevoie de un „Battery Saver” pentru smartphone?
Încep cu această întrebare, deşi nu am un răspuns concret la această întrebare. O să încerc să vă dau câteva sfaturi utile pentru o durată mai mare a bateriei, rămânând să vă decideţi dacă instalaţi sau nu un Battery Saver pentru smartphone (o aplicaţie ce rulează şi ea, consumând energie). O să fac referinţă la telefoanele cu Android, sfaturile fiind universal valabile şi pentru iOS sau Windows Phone.
• Activaţi Modul avion în zonele fără semnal şi/sau noaptea
E de înţeles că atunci când telefonul e în modul avion (fără semnal) nu consumă atât de multă energie. Dacă activaţi acest mod, dar în schimb jucaţi jocuri, s-ar putea să nu sesizaţi „marea salvare a bateriei”. Dacă vreţi să ţină bateria şi mai mult, puteţi ţine telefonul închis tot timpul. 🙂
• Dezactivaţi bluetooth-ul, conexiunea 3G, Wifi-ul şi GPS-ul atunci când nu le mai folosiţi
De bluetooth nu aveţi nevoie tot timpul. Ţin minte că astă-iarnă, fiind la Casa de Cultură, am activat bluetooth-ul, de curiozitate (recunosc). Am găsit destule dispozitive, deşi nu părea nimeni să-şi trimită ceva prin bluetooth. De conexiune 3G nu aveţi nevoie tot timpul, mai ales că 3G-ul nu are acoperire atât de lăudabilă. Wifi nu aveţi peste tot, iar de GPS nu cred că aveţi nevoie decât foarte rar.
• Reduceţi luminozitatea afişajului
… până la o valoare cât mai mică. În interior ar trebui să fie suficientă luminozitatea dată la minim. Dacă folosiţi telefonul seara, pentru browsing, şi nu aveţi modul noapte, puteţi instala Greenified, o aplicaţie ce reduce şi mai mult luminozitatea şi, o dată cu ea, consumul de energie.
• Nu mutaţi pe cardul SD aplicaţiile pe care le folosiţi frecvent sau care rulează tot timpul
Viteza de citire de pe cardul SD (microSD) este mai mică decât cea a memoriei internă, de unde şi un consum mai mare.
• Mai uşor cu Task Killer-ul!
Dacă telefonul are memorie RAM suficientă, nu e necesar să „omorâţi” aplicaţiile. Unele aplicaţii rulează în fundal chiar şi după ce aţi „ieşit din ele”. Când reporniţi o aplicaţie de acest fel, aceasta este accesată rapid, consumând mai puţină energie.
• Rootarea telefonului
Rootarea vă oferă accesul la întreg sistemul de operare, de unde şi optimizările ce pot fi făcute: dezinstalarea sau îngheţarea aplicaţiilor ce rulează tot timpul, reducerea frecvenţei procesorului etc.
Dacă aţi rootat telefonul, ştiţi deja de ce aţi făcut asta.
Puteţi încerca aplicaţia Battery Saver de la Antutu (necesită acces root), poate-poate mai reduce din consum.
Ar mai fi câteva sfaturi, însă vă transformă smartphone-ul într-un simplu telefon.
Lasă un răspuns