Dacă vrei să reduci costurile lunare pe care le ai, poți face ca mine, adică poți lua în considerare portarea numărului de telefon la Digi Mobil.
Prin portare, schimbi rețeaua, dar păstrezi numărul vechi de telefon. Deși posibilitatea aceasta există de mulți ani, încă nu toată lumea a aflat de ea.
O să iau ca exemplu portarea unei cartele preplătite (PrePay). Nu iau în calcul anularea unui abonament pe doi ani deoarece la închiderea lui înainte de termen apar niște costuri suplimentare.
Să zicem că ai o cartelă Vodafone, pe care o reîncarci lunar cu 5 euro (+TVA), adică undeva la 30 de lei. Primești multe beneficii și nu le folosești pe toate. Crezi că ai putea plăti mai puțin, dar nu știi cum să faci. De aceea îți spun eu.
Am luat Vodafone ca exemplu deoarece eu am portat o astfel de cartelă, nu că aș avea ceva anume cu ei. 😊
Așadar, faci așa:
Prima dată verifici pe AiSemnal.ro dacă ai semnal Digi Mobil în zona ta. Verifică și zonele prin care mergi des, pentru a nu avea surprize. Dacă ai semnal, poți citi în continuare. Dacă nu, n-are rost.
Apoi intri pe DigiRomânia.ro și arunci o privire peste ofertă. Opțional, uită-te și pe hărțile cu acoperirea rețetei Digi Mobil, comparând cu ce ai văzut pe AiSemnal. Pe site o să vezi că abonamentele Digi au mai multe beneficii decât are cartela preplătită, de aceea, părerea mea este să-ți faci un abonament.
Ca exemplu, Digi Mobil Optim 2 include minute nelimitate către rețeaua fixă și mobilă Digi, 200 de minute naționale și internaționale, 50 GB de internet în rețeaua 4G și 5 GB de internet în 3G. După terminarea celor 50 de GB, internetul va funcționa în continuare, dar la o viteză foarte mică. Totul, pentru aproximativ 10 lei pe lună.
Atenție că Digi are acoperire 2G doar în jumătatea de Sud-Est a țării și în cea de Nord-Vest. În celelalte regiuni ai nevoie de un telefon ce “știe” 3G și 4G.
Pentru a porta numărul, alegi abonamentul dorit, setezi că vrei să-ți portezi numărul pe care îl ai deja la alt operator (cazul meu, Vodafone), introduci numărul de telefon și seria cartelei SIM, apoi alegi perioada dorită (1 an sau 2 ani).
Seria cartelei SIM o găsești imprimată pe cartelă. Dacă ai tăiat cartela, că nu încăpea în telefon, ai putea încerca să afli seria instalând o aplicație din Magazinul Play. Un exemplu de astfel de aplicație este Cartela SIM (creată de gsmdev). Seria care îți trebuie apare în aplicație și este prima de sus. Eu așa am reușit, căci nu mai aveam suportul cu care am cumpărat cartela.
Cam asta e tot. Vei fi contactat pentru a-ți confirma că vor trimite cartela prin curier. Abonamentul îl plătești online, pe Digi România sau în aplicația Digi Online.
Ca experiență personală, cartela Digi pe care am primit-o avea un număr provizoriu ce a fost a cuiva care a rămas cu datorii pe undeva. Mă tot sunau niște numere ciudate, dar n-am răspuns. Asta câteva zile, până s-a finalizat portarea. Acum, dacă mai sună recuperatorii, le apare că numărul este nealocat.
Ciurcas Dan Gabriel a zis
Cat de ,,incet,, merge netul dupa ce treci de mb alocati de ei?
Vasile Ruscior a zis
La atingerea pragului de 50 GB, viteza de acces se va limita lunar până la 256 kbps pentru download, respectiv până la 128 kbps pentru upload.
Marius a zis
E un pic irelevanta harta lor. Daca te uiti acolo zice ca la DIGI, in Ploiesti, ai semnal 5G. Nu am deloc!
Vasile Ruscior a zis
Tocmai de asta trebuie verificat și pe AiSemnal.ro.
rică a zis
Portarea la Digi e o chestiune de timp, alea 3 zile sunt de marketing. Cererea a fost făcută online pe 29.01, iar portarea cică se face pe 6-7.02 : https://imgur.com/a/ezC1Egl