Sanatatea noastra trebuie sa fie intotdeauna o prioritate pentru noi, indiferent de varsta. De cele mai multe ori, noi, oamenii, avem un obicei prost de a astepta pana cand ne simtim cu adevarat rau pentru a cere ajutorul unui doctor, iar acest lucru poate lasa repercursiuni grave pentru tot restul vietii. Inclusiv eu am fost la un moment dat in aceasta tabara. Am considerat ca daca sunt o persoana tanara, problemele de sanatate nu au ce sa imi faca si credeam mereu ca unele afectiuni marunte trec de la sine. Asa am gandit si despre o problema mai putin neplacuta si am avut parte de perioade in care sanatatea mea a dat primele semne ca ceva nu este in regula.
Din cauza stresului de la munca si de la orele lucrate in plus, mi-am dat peste cap metabolismul fara sa imi dau seama initial. Intotdeauna am dorit sa excelez in tot ce fac, iar dorinta de a fii mereu remarcat la serviciu m-a facut sa uit de restul lucrurilor marunte care ma suparau. In timp, acest comportament mi-a dezvoltat probleme de colon. La inceput, au aparut ca un fel de balonari ‘’inofensive’’, care durau putin. Apoi intensitatea lor a crescut si durerile s-au amplificat. Lucrurile s-au inrautatit cu adevarat, atunci cand a aparut si constipatia, care a dezvoltat pe parcurs si alte probleme. In momentul in care am constatat acest lucru, am spus stop si am inceput sa caut ajutor specializat, pentru ca nu mai puteam continua asa.
Din cauza problemelor de colon, calitatea vietii mele a inceput sa scada si eu am resimtit din plin acest lucru. A trebuit sa umblu pe la doctori si sa urmez tratamente indelungate si costisitoare, pentru a scapa de problemele care necesitau interventie imediata. Insa pe termen lung, am fost nevoit sa apelez la solutii eficiente cu efect indelungat / prelungit, asa ca, la recomandarea tuturor doctorilor pe care i-au vizitat, am inclus probioticele in dieta mea. Curele cu probiotice le tin de doua ori pe an, mai exact iau 3 luni de zile probiotice dupa prescriptive, apoi fac pauza o luna sau doua si incep din nou o alta cura de 3 luni si tot asa.
Atentie, probioticele sunt suplimente alimentare, deci nu inlocuiesc nici o masa de peste zi. Eu a trebuit sa imi schimb si regimul alimentar, insa acum nu regret nimic, pentru ca ma simt mai sanatos sim ai energic ca niciodata. Daca vrei sa stii ce am ales eu, comanda probiotice naturale de pe site-ul MinuneaNaturii.ro – eu tot de aici le achizitionez pentru ca au o gama variata de produse la preturi mai mult decat accesibile. Am optat pentru un shop online pentru ca timpul nu imi mai permite sa pierd timpul prin magazinele fizice. Acum, magazinele de orice fel mi se par mai aglomerate ca niciodata si eu evit cu desavarsire sa mai stau la vreo coada pentru a-mi plati cele necesare pe care doresc sa le achizitionez.
De ce sa alegi probioticele naturale? Acestea au foarte multe avantaje, greu de trecut cu vederea, insa cel mai important il reprezinta faptul ca acestea mentin colonel sanatos si il ajuta sa functioneze in parametrii optimi. In ceea ce ma priveste pe mine, eu aleg probioticele naturale pentru ca, in acelasi timp, ma gandesc ca imi protejez si ficatul – stim cu totii ca majoritatea medicamentelor sintetice pot afecta ficatul, daca sunt luate pe o perioada de timp foarte indelungata. Acum, evit pe cat pot astfel de medicamente si ma orientez pe cat posibil catre produse naturiste / naturale / homeopate, pentru ca am inteles ca e mai bine sa previi decat sa tratezi o boala si doar atunci cand apar probleme mai severe apelez la medicamentele clasice (pentru ca, hai sa recunoastem, nici pe acestea nu putem sa le mai excludem definitiv).
Alte sfaturi de care trebuie sa tii cont, daca iti doresti un colon sanatos:
- Hidrateaza-te suficient. Corpul are nevoie de 2 litri de lichide zilnic, fara exceptie, pentru a facilita functiile colonului. Poti sa te hidratezi cu apa, sucuri naturale de fructe sau legume sau consumand ca atare alimentele bogate in apa (lubenita, ardeiul gras, castravetele si asa mai departe).
- Practica miscare zilnic. Noi, oamenii, suntem fiinte active, deci corpul nostru are nevoie de miscare. Sedentarismul duce la probleme de articulatii, varice, constipatie, hemoroizi si poate duce inclusiv la probleme cardiovasculare grave. Poti face miscare 30 de minute in fiecare zi si va fi un bun inceput. Fa jogging, sari coarda, inoata, joaca tenis – orice care iti va antrena rezistenta.
- Diversifica-ti alimentatia si include in aceasta preparatele lichide, precum supele, supele crema, ciorbele, tocanitele si alte exemple similare. Daca vei consuma numai senvisuri, fripturi, mezeluri sau alte exemple de acest fel, vei constata ca vei incepe sa ai probleme de constipatie, deoarece organismal nostru are nevoie si de alimente lichide, nu doar de alimente solide.
Nu mai amana problemele de sanatate, oricat de nesemnificative ar parea acestea la inceput. Unele probleme de sanatate pot sa nu aiba deloc simptome, iar atunci cand apar sa fie deja in stadii foarte avansate, caz in care tratarea si / sau recuperarea pot fi foarte anevoioase si costisitoare de cele mai multe ori. Este mult mai simplu, eficient si chiar mai ieftin din punct de vedere financiar sa faci analize de rutina in fiecare an, ca sa poti sa iti prelungesti inclusiv sansa la o viata mai longeviva si lipsita de probleme de sanatate din punct de vedere fizic si mental.
Lasă un răspuns