Unele case au un aer special. Pur și simplu, din momentul în care pășești înăuntru îți dai seama că plutește ceva deosebit și nu îți poți da seama de unde e. De la combinația echilibrată dintre stil și confort, de la finisajele de calitate, de la lumina, de la jocul culorilor, de la accesoriile plasate cu grijă?
Așadar, în cele ce urmează încercăm să descifrăm “mesajul din covor” și să va lăsăm câteva idei pe care le puteți aplică atunci când vreți să porniți în frumoasă călătorie a amenajărilor interioare.
Pentru un living că din reviste, începeți cu grijă pe care o acordați covorului. Modul în care “umple camera” este esențial. O regulă de baza în alegerea covorului are legătură cu dimensiunea camerei. Pentru livingurile de dimensiuni standard, puteți opta pentru un covor de 2,5 – 3 metri pătrați. Pentru cele foarte spațioasă, este potrivit un covor de 3-4 metri pentru că regulile amenajărilor spun că măcar picioarele din față ale fiecărei piese principale de mobilier ar trebui să ajungă pe covor.
Paleta de culori – cu cât aveți mai puține culori, cu atât se accentuează aerul ordonat, curat, organizat. Culorile neutre sunt, adeseori, cea mai bună alegere pentru paleta de fond a livingului. Peste acestea, adăugați o culoare caracteristică și o nuanță pentru accent. Încercați să corectați imperfecțiunile de construcție cu ajutorul unei scafe sau a unei cornișe (măștilor de galerie).
Texturi stratificate – they always do the magic. De ce? Pentru că în momentul în care asociați, la nivel vizual, texturi complemetare, se creează, intuitiv, o senzație deplină de confort vizual. Va lăsăm aici câteva exemple – texturile moi precum tricotajele, puful, casmirul sau catifeaua, texturile naturale (piatră, lemn, pluta, lemn cu noduri), texturile aspre (iută, pânză groasă), texturi netede (piele, lemn lustruit).
Zone delimitate și suprafețe elegante – amestecați cele trei tipuri principale de elemente – plane, verticale și organice – pentru un efect desăvârșit. Elemente plane sunt cărțile, platourile, tăvile. Cele verticale sunt artă înrămată, vazele, sculpturile; pe când cele organice sunt florile, plantele, buturugile, pietrele, scoicile.
Puteți încerca, în aceeași măsură, amplasarea unui tavan fals (tavan din polistiren) pentru a consolida vizual texturile, zonele delimitate, paleta de culori.
Lasă un răspuns