Zilele trecute am achiziționat ceasul din imaginea de mai sus. Ca să fiu sincer, eu l-am cumpărat la începutul lunii mai, însă abia de curând coletul a fost predat la destinatar pentru că… departe-i China.
Ceasul de mai sus are afișaj LED iar, conform descrierii, cifrele afișate sunt albe. Bineînțeles că prin plasticul de culoarea lemnului de bambus din fața ceasului, albul devine gălbejit.
Cum îl alimentezi și îl pornești, cum trebuie să îl reglezi. Avem ora, ziua, luna și anul și până la patru alarme ce pot fi setate la ore diferite. Ca moduri de afișare, putem alege să apară ora + temperatura sau ora/data (se tot schimbă între ele la câteva secunde) + temperatura. Se poate alege formatul de 12 ore sau cel de 24 de ore, iar la temperatură avem de ales între grade Celsius și grade Fahrenheit. Ca un secret, eu prefer lemnul ca temperatura să fie afișată în grade Celsius. Așa îmi place mie. 🙂
Să vorbim puțin și despre autonomie și alimentare. Alimentarea se poate face cu patru baterii AAA (le mai zicem noi R3 sau “de telecomandă”). Îți cumperi patru astfel de baterii la un leu bucata și 24 de ore nu mai ai treabă. După vreo 24 de ore, îți trebuie altele. Ecranul pare destul de gurmand și papă tot. Într-o lună de zile, intri în faliment și nu mai cumperi ceasuri din China în viața ta.
A doua variantă de alimentare este printr-un cablu inclus în pachet, cablu lung de 1.2 metri pe care îl conectezi la 6 Volți curent alternativ. Îl poți conecta și la laptop, calculator, încărcător de telefon sau la un acumulator extern, iar asfel nu mai dai faliment. Chiar dacă prin mufa USB nu iese curent alternativ de șase volți, ci de numai cinci volți, „conținutul” afișat pe display este același.
În intervalul 18:00 – 07:00 (a doua zi), luminozitatea se dă automat cu o treaptă mai jos. Insuficient, căci atunci când vrei să faci întuneric în cameră, nu te lasă ceasu’. Ar fi mers și un senzor care să detecteze că e întuneric și să reducă luminozitatea mult mai mult. Prindea bine măcar un buton de reglare a luminozității, că mă descurc eu.
Ceasul văzut din față. În realitate arată mai bine ca-n poza aceasta.
Puteți vedea ora și temperatura cam din toate unghiurile posibile. În această după-amiază am conectat ceasul la un powerbank de 2500mAh și l-am lăsat de atunci în funcțiune. Testez autonomia.
Display puternic pentru oameni puternici.
Am supranumit acest gadget „ceas de birou” pentru că locul lui este pe-un birou, alimentat la mufa USB a calculatorului. Îl găsești pe Gearbest la un preț de aproximativ 80 de lei.
Lasă un răspuns