La sfârșitul anului trecut m-a contactat cineva prin intermediul formularului de pe acest blog. Îmi spunea că are un blog de mai mult timp, însă nu îl citește nimeni. Din păcate, am ignorat acel mesaj și l-am șters. Nu am știut ce să îi răspund acelui domn. Nici nu cred că sunt persoana potrivită pentru a-i răspunde, mai ales că sunt multe bloguri în online cu mai multe vizite decât acesta.
Prin intermediul acestui articol, încerc să-i răspund acum omului, că poate mai ajunge pe aici. Cum informațiile de mai jos ți-ar putea fi de ajutor chiar și ție, o să las articolul public.
Iată cum să ai vizitatori pe site:
- Conținutul e regele. Degeaba cumperi studii peste studii despre Search Engine Optimization (SEO) și aplici totul de acolo, dacă nu pui accent pe conținut. E important să transmiți informațiile pe care cei care ajung pe blogul tău le caută. Încearcă să te transpui în pielea „gugăliștilor“ mai întâi.
- Informații clare. Dacă scrii tutoriale, scrie pe înțelesul tuturor. Nu uita că nu toți sunt experți și de aceea caută pe net cum să…
- Încărcare rapidă a blogului. Aici aș putea scrie multe lucruri care, pentru mulți, sunt chineză veche. Nu o să fac asta, ci o să vă spun că tema blogului trebuie să se vadă bine pe mobil, imaginile să nu fie foarte mari, iar textul să fie vizibil și lizibil, ca la școală.
- Dacă ai făcut toate cele de mai sus, însă tot puține vizite ai, cere ajutorul de la o Agentie Publicitate Online. Cei mai potriviți să te ajute în online sunt chiar cei care lucrează toată ziua în online. Vei ajunge printre primii în căutările pe motoarele de căutare. E posibil ca în acest moment să primești vizite pe anumite pagini mai puțin importante, iar cele cu adevărat utile să fie uitate. O astfel de agenție poate corecta această problemă.
- Nu te zgârci la găzduire. Nu uita că degeaba investești în publicitate, dacă găzduirea (hostul web) e slabă. Oamenii vor ajunge pe blogul tău, însă vor vedea o pagină albă sau o eroare și atât.
Dacă ai urmat sfaturile de mai sus, spune-mi ce s-a întâmplat. Dacă nu ai înțeles ceva anume, scrie un comentariu și voi încerca să te ajut.
Malin a zis
Cred ca cel mai important sfat e sa nu agasezi vizitatorul din prima cu push notification. Daca vrea sa fie la curent o sa gaseasca el modalitate sa te urmreasca…
Vasile Ruscior a zis
Asta vis-a-vis de notificarea pe care am trimis-o, nu? O să le mai răresc. 🙂