![](https://vasi.ro/wp-content/uploads/2019/07/baterii-auto-1-profil-975x450.jpg)
Să fii femeie la volan nu e lucru ușor, încă, în România. Și nu din cauză că e greu să șofezi, ci din cauza preconcepțiilor încă existente, că femeile nu știu să conducă, nu sunt bune șoferițe, sau nu ajung nici la degetul mic al bărbaților, când vine vorba de condus mașini. Ei bine, statisticile europene arată că femeile sunt mult mai prudente la volan și sunt mai puțin implicate în accidente rutiere.
Așa că, doamnelor, singura problemă ar mai rămâne să învățați – dacă încă nu știți – cum să gestionați posibilele defecțiuni tehnice ale vehiculului.
Cum te pot ajuta taximetriștii când rămâi fără baterie
Mergi într-o seară, împreună cu cea mai bună prietenă a ta, la film, în partea opusă a orașului, față de unde locuiești. Intrați la ultima proiecție din seara respectivă și, după miezul nopții, când ajungeți în parcare, mașina ta nu mai vrea să pornească. O rogi, o implori, o mângâi, degeaba. Bateria e moartă, iar voi nu aveți nici o șansă să mai plecați de acolo.
În momente de genul acesta e bine să ai salvat în telefon un număr de la un dispecerat de taxi. Suni și soliciți un șofer care are cabluri de curent.
Plătești cursa omului până în parcarea unde te afli tu și mai achiți un tarif pentru încărcarea bateriei. Te-ar putea costa maxim 50 de lei toată tărășenia. Dar ajungi în siguranță acasă, iar dimineața, dacă nu ai timp să duci mașina la service, comandă online bateria auto. Caută serviciul care îți oferă nu doar livrarea gratuită acasă, ci îți asigură și montajul noului acumulator, ca să îți iei o grijă de pe cap.
Vulcanizarea mobilă, pentru pene inopinante în trafic
Nimic nu e mai neplăcut, decât să faci pană în trafic. Chiar dacă găsești un loc de parcare, unde să tragi mașina, e greu de imaginat că te apuci să schimbi roata defectă, cu cea de rezervă din portbagaj, mai ales dacă ești în drum spre o întâlnire importantă, ești îmbrăcată la 4 ace și ai în picioare o pereche de pantofi cu toc de 10 cm.
Nici măcar nu trebuie să își faci griji. Caută pe Google un serviciu de vulcanizare mobilă disponibil în orașul în care te afli, sună și solicită intervenția unei echipe. Ar fi bine să ai cash la tine, pentru că sunt slabe șansele să poți plăti cu cardul.
Te va costa de vreo 3 ori mai mult decât dacă ți-ai face pana la o vulcanizare. Dar, hey, pentru 45 de lei, nu merită să ajungi la întâlnire șifonată și cu mâinile murdare de ulei.
Acum, că știi cum să reacționezi atunci când rămâi cu mașina în drum, trebuie doar să ai grijă să ai mereu ceva bani cash la tine, să ai bateria la telefon încărcată și să te rogi să nu faci pană într-o zonă fără semnal la internet. Pentru că nu mai poți chema vulcanizarea mobilă la tine.
Sursa foto: unsplash.com
Dar ce faci cand esti cu bicicleta si ramai in pana in pustietate intre doua orase??? :)))) Asta am patit sincer va spun nu e placut deloc, si niciodata nu te prinde pe vreme buna, ca in filme hahaha :)) Atunci am ales sa investesc intro bicicleta mult mai profi (al ales https://www.bikexcs.ro/ ,poate e vreun pasionat pe aici) acum stau mai linistit. Sunt si sofer, multumesc de sfaturi!