Când vine vorba de operatori de telefonie mobilă, majoritatea oamenilor sunt obișnuiți cu Orange, Vodafone, Telekom Mobile și Digi Mobil. Orange este cea mai folosită și cea mai dezvoltată în zona de Nord Est a țării. Vodafone e după, însă destul de departe de Orange. Telekom Mobile și Digi sunt la coadă, cu câțiva abonați.
Pe lângă aceste patru rețele de telefonie mobilă, mai există două rețele virtuale de tip MNVO (rețelele mobile virtuale ce închiriază infrastructura operatorilor de telefonie mobilă) în acest moment în România.
Prima dintre ele se numește Lycamobile și este în România încă din 2015. Cea de-a doua se numește Benefito Mobile și este o rețea MNVO mai nouă, românească, lansată undeva prin septembrie – octombrie 2021.
Ambele rețele MNVO folosesc infrastructura Telekom Mobile, așadar de la Telekom “vine semnalul” atunci când aveți în telefon o cartelă Lycamobile sau una Benefito.
Ce este Benefito Mobile?
Benefito Mobile este un operator de tip MNVO prepaid. Nu încheie abonamente, ci au cartele ce pot fi reîncărcate online sau cu bonusuri primite prin benzinării. Tot prin benzinării găsiți o astfel de cartelă, în caz că vă doriți una și nu o cumpărați online. Se laudă cu credit în lei, valabilitate a creditului la reîncărcare cu 100 de lei + TVA, tarife de 0,2 lei pe minut și 0,04 lei pe MB, fără acces în rețeaua 4G. Acestea fiind spuse…
Cui se adresează Benefito Mobile?
Asta e ușor de intuit din imaginile de prezentare și din pozele de pe astfel de cartele: bătrânilor care folosesc telefonul mobil cu butoane, în deosebi pentru a primi apeluri. Internetul e scump și lent la Benefito Mobile.
Benefito nu are un prefix telefonic de tipul 070X, ci “împrumută” 0783-ul de la Telekom Mobile.
În loc de concluzie
În acest moment, Benefito Mobile nu este o rețea în care m-aș trece. Nu găsesc niciun beneficiu față de Digi Mobil, de exemplu. Nici măcar prețul. La 10 lei lunar (cu tot cu TVA) există abonament Digi Mobil cu 200 de minute naționale și 50 de GB internet. La Benefito costă 40 de lei doar 200 de minute, fără nimic altceva.
Până nu vor veni cu ceva WOW, cartelele Benefito vor fi folosite precum cartelele Romtelecom de pe vremuri; bagi în telefon, vorbești cât ai credit și după o arunci.
Stefan a zis
Nu are nici un beneficiu și nici nu vad cu ce ar putea sa vina wow
Vasile Ruscior a zis
Așa cred și eu, dar cine știe?
Stefan a zis
Atât timp cât este un reseller nu are ce beneficii sa ofere.
Tot timpul preturile vor fi mai mari decat la operatorii principali.
Perfu a zis
Eu prefer Vodafone si uneori Telekom . La Vodafone la doar 4 euro pe luna am super beneficii , net la greu , minute la greu , sms-uri la greu 🙂
Vasile Ruscior a zis
Cartelă? Ce extraopțiune?
Wlog.Ro a zis
Sunt client Orange fibra+tv+antena satelit (la tara). Insa cand vine vorba de telefonie mobila am ales Vodafone pt. semnal si viteza “pe bune” a internetului 😉
Stefan a zis
Ehe nu aș zice că Vodafone sta chiar așa bine cu semnalul peste tot.
Perfu a zis
Da cartela Vodafone si de 4 euro pe luna am super beneficii , trafic la greu dau Hotspot fara probleme de pe telefon la Pc si Laptop , stau mereu pe net si nu am probleme legate de semnal , de viteza
ANONIM a zis
Zici “mai există două rețele virtuale de tip MNVO […] în acest moment în România”, atunci nextm2m(https://www.nextm2m.ro/home/about) ce este?
Vasile Ruscior a zis
Nu am auzit de ei până acum. Posibil să fie MNVO, dar e posibil să folosească rețelele românești în regim de roaming.
Vasile Ruscior a zis
M-am informat și ai dreptate. Next-M2M este un MNVO, folosește rețeaua mobilă Telekom Mobile și este un produs destinat caselor de marcat, POS-urilor mobile, sistemelor GPS, etc.
Gabriel F. a zis
Perfect pentru cei care locuesc in afara granitelor României.
Eu folosesc Benefito-Mobile în Roaming si sunt foarte multumit.Este SIM2 cu nr. de România pentru ca am SIM1 cu nr. de Austria pentru ca locuesc in Austria.Eu NU am nevoie pentru apluri lungi de 1000 de minute,dar la 0,2lei/minut este super in Roaming.
Multumesc Benefito.