Dacă în aprilie 2021 vă spuneam despre căștile Huawei Freebuds 4i, iată că în aprilie 2022 vă spun despre Huawei Freebuds Pro. De ceva timp am vrut să folosesc pro-urile, însă mi s-au părut cam scumpe atunci când costau în jur de 550 de lei.
Pe 12 aprilie însă, prețul a ajuns la 399,99 lei la eMAG, așa că mi-am zis că acum e momentul. Dacă au coborât până la acel preț, cu siguranță vor mai fi perioade scurte de timp în care vor costa tot atât sau chiar mai puțin. De exemplu, în acest moment, versiunea albă a căștilor Huawei Freebuds Pro este 424,99 lei.
Acum că am lămurit-o cu prețul, să vedem dacă merită Huawei Freebuds Pro, în condițiile în care cu aceiași bani îți cumperi două perechi de Freebuds 4i.
Prima impresie a fost “băi, da! e altceva!”. Calitatea sunetului m-a impresionat din prima. Ce m-a impresionat, pe lângă asta, a fost dimensiunea cutiei în care “stau” și se încarcă căștile, atunci când nu le țin în urechi. Este mare. Adică ceva mai mare decât cea de la versiunea 4i și nu prea îmi vine să o port în buzunarul de la pantaloni.
Așadar, cutia e mai robustă și zona balamalei care închide și deschide capacul este metalică. Se închide mai bine decât cutia de la versiunea 4i. Nu-i perfect, dar se vede că s-au străduit.
Cu dopurile de silicon care intră în urechi am avut puțin de hac. Adică niciunele nu mi se potrivesc perfect. Parcă stau, însă după câteva minute o ia o cască la vale din ureche. De aceea am luat “silicoanele” de la căștile 4i și le-am pus la pro-uri. Sunt puțin mai mici, au intrat mai greu pe căști, însă se potrivesc perfect cu urechile mele. Plus de asta, arată mai bine căștile albe cu silicoanele negre.
Folosesc un telefon Huawei, iar acesta le-a văzut rapid, imediat de cum am deschis cutia căștilor. În aplicația AI Life am găsit un tutorial despre cum să scot căștile mai ușor din cutie, gesturi și altele.
Controlul volumului direct de pe cască îmi place cel mai mult, iar ce nu-mi place e că trebuie să apăs destul de tare pe cască (pe oricare dintre cele două) pentru a răspunde la apel, opri sau porni melodia redată sau pentru a trece prin modurile de sunet.
Așa arată aplicația. Pentru a activa modul “îmbunătățire voce” dai un test de auz, prin care îți sunt redate diverse sunete de frecvențe diferite și trebuie să alegi dacă le auzi sau nu. Eu am trecut testul și nu am nevoie de îmbunătățirea vocilor, că aud bine.
Testul de potrivire a căștilor e un test mai simplu. Îți este redat un sample în căști. Acestea folosesc microfoanele exterioare pentru a detecta dacă ies sunete pe lângă “silicoane” sau nu. Apropo, căștile Huawei Freebuds Pro au 6 microfoane în total, câte trei pe fiecare cască.
În setări poți opri detectarea purtării căștilor. Implicit, muzica se oprește atunci când scoți o cască din ureche și repornește atunci când o pui înapoi.
Pentru întrebări și completări aveți la dispoziție rubrica de comentarii.
Perfu a zis
Huawei este Huawei , nu degeaba este brandul no 1 in China . Au si casti super bune , si televizoare si telefoane si laptop-uri si ceasuri de nota 10