Ultima dată v-am spus că mi-am luat telefon de la chinezi. Fiind telefon cu Android 5.1 Lollipop, m-am pus pe treabă şi l-am personalizat. Zic eu că e bine ce a ieşit, însă întotdeauna e loc de mai bine. Mi-ar plăcea ca unele aplicaţii să le pot îngheţa cât timp nu le folosesc pentru ca să nu mai ruleze în fundal tot timpul, căci „Opreşte forţat” nu este o soluţie în cazul multor aplicaţiilor. Cum nu se poate face asta fără root, mă mulţumesc şi aşa. 🙂
Prima schimbare am făcut-o pe ecranul de blocare. Cum „locker-ul” implicit nu avea prea multe opţiuni, am instalat CM Locker. Intrus este numele unei funcţii a acestei aplicaţii. Când cineva încearcă să-ţi deblocheze telefonul şi eşuează de trei ori, aplicaţia îi face poză folosind camera frontală a telefonului. Când introduci modelul/parola corect/ă de deblocare, îţi este afişată poza intrusului. După cinci încercări eşuate de deblocare a telefonului trebuie să aştepţi 30 de secunde pentru o nouă şansă.
Mai apreciez şi vremea integrată în CM locker. Nu mai am nevoie de o altă aplicaţie pentru a vedea prognoza meteo. Un task killer – inclus şi el în CM locker – poate poate fi setat să acţioneze automat la deblocarea ecranului sau doar să te avertizeze când ai active aplicaţii ce consumă multă baterie.
Următoarea schimbare ţine de ecranul de start. „Lansatorul” celor de la Leagoo împrumută din designul ecranului de start de pe iOS, iar eu m-am obişnuit cu altceva. Smart Launcher 3 este lansatorul pe care l-am folosit o perioadă bună de timp, încă de pe vremea în care versiunea 2 era la putere. Am instalat versiunea gratuită, însă ulterior am făcut upgrade la cea „pro”. Ordinea pe care o face acest lansator în telefon m-a făcut să fac prima achiziţie în Google Play. Aplicaţiile sunt grupate pe categorii, fiind foarte uşor să găseşti ce cauţi.
Mesageria a vrut şi ea să fie schimbată. Acel pătrat cu o umbră gri din faţa fiecărui mesaj m-a făcut să vreau altceva mai frumos. KK Mesagerie îi spune şi nu e chiar atât de „kk” pe cât ai crede. În locul pătratului apare un cerc colorat diferit în stânga fiecărui SMS, cerc în care se află iniţiala celui ce a trimis mesajul. Stilul Inbox by Google este prezent şi în aplicaţia „Telefon”, aşadar se aseamănă cele două aplicaţii şi nu mi-a mai rămas nimic de modificat aici.
ES File Explorer File Manager este managerul de fişiere ce-l foloseam de mult timp şi îl apreciez pentru ce ştie să facă. De curând are încorporat şi un ES Cleaner, aşa că poţi face o adevărată curăţenie în telefon.
Multiling Keyboard este tastatura cu care m-am împrietenit încă de pe al meu Allview. E „lite”, iar cu limba română instalată îmi afişează diacriticele direct pe tastatură şi îmi sugerează automat cuvintele pe care încep să le scriu.
XiiaLive este numai bună pentru radio online. Reclama din partea de jos a aplicaţiei poate fi puţin deranjantă, însă dacă asculţi des radio online te poţi lipsi de 13 lei şi scapi de acea reclamă. Mai mult, deblochezi nişte opţiuni şi widget-uri interesante. Această aplicaţie se integrează perfect cu CM locker, astfel încât poţi schimba posturile de radio sau opri muzica fără să deblochezi ecranul.
IVONA Carmen Romanian beta este singurul sintetizator care ştie limba română la un nivel mai mult decât acceptabil. Carmen încă mai pronunţă punctul dacă este plasat după alte semne de punctuaţie. Cuvintele din limba engleză sunt pronunţate aşa cum le-ar citi bunica, adică aşa cum se scriu. Aş mai sesiza şi pauza cam mare pe care o face Carmen atunci când ajunge la virgulă. În rest, numai de bine. Transformă textul în vorbire şi este compatibilă cu Cărţi Google, Google Hărţi şi alte aplicaţii ce vor să vorbească.
Razvan a zis
Nu prea folosesc aplicatii pe telefon, tot ceea ce am nevoie este Messenger, o aplicatie de email privata si un note facut de un prieten. In rest, nimic. Decat cele avute deja in telefon (Youtube, facebook, twitter…).