Deschiderea unui bar, in ciuda faptului ca piata din Romania poate parea acum saturata si in impas, poate oferi mari posibilitati pe termen lung. Deci, cum este posibil sa ai succes in acest sector? Iti vom explica ce sa faci pentru a obtine cu adevarat succesul cu barul tau.
Exista o multime de sfaturi despre cum sa deschizi un bar. Speram ca acest mic ghic sa fie un instrument util pentru a evalua toti factorii pe care trebuie sa ii iei in considerare inainte de o astfel de investitie. In principiu, este posibil sa gandim in doua faze: prima se refera la formalitatile necesare deschiderii unui bar; a doua, insa, la gestionarea propriu-zisa a barului in sine. Sa le vedem in aceasta ordine.
Alegerea locatiei si tipului de bar
Desigur, atunci cand ne gandim la oportunitatea de a deschide un bar, prima intrebare este: unde? Este clar ca o locatie buna poate garanta o clientela mai mare. Acest lucru nu inseamna neaparat ca barul ar trebui sa fie in punctul cel mai central sau in cel mai frecventat al orasului. In acest sens, multe lucruri depind si de tipul de experienta pe care dorim sa o oferim clientilor nostri. Este un cafe-bar, un ready to go etc? Acest tip de consideratii nu numai ca determina tipul de spatiu pe care urmeaza sa il cream, ci si pozitia pe care urmeaza sa o ocupam.
O alta evaluare care trebuie facuta a priori se refera la tipul de bar pe care intentionam sa il deschidem. Aceasta alegere poate fi determinata de mai multi factori. In primul rand, abilitatile pe care le detine viitorul proprietar al barului sau colaboratorii cu care intentioneaza sa lucreze. Pe baza acestor doi factori, este necesar sa alegi, de exemplu, daca oferi si mancare sau sa daca te vei axa strict pe bauturi servite clientilor.
Un plan de afaceri
Elaborarea unui plan de afaceri pentru deschiderea unui bar poate parea exagerata pentru unii. Dimpotriva, poate fi foarte necesara pentru a evita surprizele neplacute. Nu trebuie sa fii expert in finante pentru a intelege care pot fi costurile deschiderii unui bar si care sunt veniturile.
Cerintele deschiderii unui bar
Dar care sunt cerintele pentru a deschide un bar? Ia in considerare chiar de la inceput ca pornirea unui bar necesita costuri si cheltuieli considerabile, mai ales in accesorii pentru bar, mobilier si ustensile. In general, nu este recomandat sa incepi niciun tip de afacere daca nu ai o stabilitate economica si financiara care sa garanteze succesul viitor al afacerii. Costurile deschiderii unui bar pot fi impartite in costuri fixe si costuri variabile. Cele mai multe dintre acestea depind de dimensiunea, locatia si tipul de mediu pe care urmeaza sa il cream. Toate costurile pot fi bugetate, dar multe sunt variabile. Sa vedem cateva dintre ele.
Cand evaluezi costurile pentru deschiderea unui bar, poti incepe mai intai prin evaluarea celor fixe. Acesta este cazul sumelor necesare pentru infiintarea companiei. Acest lucru este valabil si pentru indeplinirea intregii birocratii: licente, obligatii legale si asa mai departe.
Pentru deschiderea unui bar, trebuie sa fie stabilite costurile, costuri care sunt supuse unor variatii in functie de tipul de loc pe care dorim sa il construim. Aceasta, de exemplu, se refera la echipamentul tipic al unui bar: aparatele frigorifice, accesoriile specifice, bauturi si alte elemente. Accesoriile pentru bar sunt extrem de importante. Nu este suficient sa alegi doar pahare. Sunt pahare speciale, linguri, shakere, mixere si multe alte lucrui, fara de care un bar nu poate exista. In plus, conteaza si barmanii pe care ii vei angaja pentru a stii cum sa manuiasca toate aceste accesorii. Iti recomandam sa achizitionezi toate acestea doar de la magazinele specializate, pentru a oferi clientilor tai cea mai buna experienta.
Lasă un răspuns