
Pastele fainoase sunt pe gustul tuturor, deoarece pot fi preparate cu o multime de sosuri delicioase si pot fi servite ca si garnitura. Un produs original italienesc, care in decursul a cateva sute de ani a devenit popular pe mesele tuturor europenilor. Si in Romania oamenii se bucura de paste cel putin o data pe saptamana, iar numarul este intr-o continua crestere.
Desi exista multe brand-uri de paste fainoase, Baneasa ofera sortimente de calitate si gustoase pentru piata din Romania. Acestia pun la dispozitia consumatorilor o gama vasta de paste cu ou sau paste din grau dur la preturi convenabile si, cel mai important, ofera o multime de retete de paste pe site-ul lor.
Dintre toate retetele lor, cel mai des prepar reteta paste Penne Alla Vodka.
Pentru a realiza aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 200 g paste tip penne
– 100 g bacon / pancetta/ kaizer
– 1 catel usturoi
– 2-3 linguri ulei
– 200 ml suc rosii
– 80-100 ml smantana pentru gatit
– 1/2 lingurita oregano uscat
– un varf cutit sare
– piper proaspat macinat
– 40 ml vodka
– 1 lingura parmezan ras
Pentru a prepara reteta de paste Alla Vodka trebuie sa punem mai intai pastele la fiert, iar intre timp ne pregatim sa facem sosul.
Incepem prin a cali baconul in trei linguri de ulei de masline la care adaugam cate un catel de usturoi taiat pentru a elibera aroma.
Baconul si uleiul aromat vor fi inundate de sucul de rosii. Asezonam cu putina sare (baconul este destul de sarat), oregano si piper, lasam sa dea in cateva clocote, apoi adaugam smantana si amestecam. Scurgem pastele (pastram putina apa in care au fiert) si le punem peste sos. Adaugam 1 lingura parmezan ras fin si 1 polonic din zeama in care au fiert pastele. Lasam pe foc inca 1 minut, apoi putem sa mancam pastele gatite in sos de rosii cu smantana si vodka. Cele mai bune retete paste le gasim pe www.pastebaneasa.ro. Pofta buna!
Și dacă scăpăm mai multă vodkă? 😀
Restul de vodkă îl scapi direct pe calea gâtului. ????